Какво ново има при нас?

Разглобяем пластинчат топлообменник от ново поколение от SECESPOL серия JAG!

7. 7. 2021

Разглобяем пластинчат топлообменник от ново поколение от SECESPOL серия JAG!

SECESPOL (СЕЦЕСПОЛ) отново изумиха бранша с най-новата си серия разглобяем пластинчат топлообменници от серията JAG (ДЖАГ)

След дълги проучвания и проектиране, продуктът бе показан на индустриалния свят преди по-малко от седмица. Благодарение на повече от шест години разработки, проучвания, тестове, модернизация и подготовка, е възможна селекция и асемблиране на новите разглобяеми топлообменници SECESPOL JAG.

Революционната и патентована геометрия носи не само повишена турболентност, но и увеличена топлообменна повърхност. Всичко това води до възможност за по-компактен, лек и най-вече по-ефективен дизайн. Което от своя страна води до намаляне на инвестиционните разходи.
Всеки един от новите продукти се разработва спрямо нуждите на инстустрията. Това води до достигане на индивидуален и уникален дизайн за желаното приложение. Високо ефективният разглобяем топлообменник JAG се превръща в надеждно решение с голям диапазон спрямо капацитет и интеграция.

В търсене на оптимална здравина и топлинни характеристики върху геометрията на JAG са извършени серия от опити за динамичен анализ на флуида. Заедно с други изчисления и тестове на прототипи от SECESPOL са успели да определят прецизно производителността на канала в топлообменната пластина.

Финалните тестове потвърждават, че проектираната от SECESPOL (СЕЦЕСПОЛ) иновативна коругация, комбинирана със специялно моделираната геометрия, допринасят за 10% по-голяма ефективност в сравнение със стандартните линии. Освен допълнителната ефективност благодарение на релефа, турболентността е увеличена и факторът на замърсяване намален. Благодарение на перфектния ъгъл на коругация, увеличаването на топлообменната повърхност позволява редуцране на падовете на налягане през разглобяемия топлообменик,.

Иновативната JAG технология води до наистина модерно решение породено от една единствена плоча. Освен пластините почти всеки компонент по разглобяемия топплообменник е подобрен. Някои от най-забележителните новости са:

  • Подобрено антикорозионно покритие.
  • Подобрена стабилност, благодарение на допълнителни пети на притискателните плочи.
  • Ролер за по-лесно приплъзване на притискателната плоча.
  • Подобрена технология за затягане на шпилки и гайки.
  • Богат набор от дължини на фреймове за предвиждане на допълнителни пластини.
  • Нова геометрия на уплътненията, допринасяща за по-лесно и бързо сглобяване.
  • Допълнителни канали за отводняване, предотратяващи смесване на флуидите при нежелан дефект в уплътненията.

Като заключение можем да заключим, че SECESPOL JAG е новата серия без аналог в света на разглобяемите пластинчати топлообменници. По-добра ефективност, по-голяма надеждност на по-добра цена! Когато се вслушаш в клиентите си и отговориш на техните желания резултата винаги е добър. SECESPOL JAG един продукт роден и създаден от индустрията.

video: jag-eng.mp4

Original: Разглобяем пластинчат топлообменник от ново поколение от SECESPOL серия JAG! - Апогей 99 (apogee99.com)

контакт

контакт