Какво ново има при нас?

интервю с Любомир Стоянов/ Lyubomir Stoyanov

6. 6. 2021

интервю с Любомир Стоянов/ Lyubomir Stoyanov

📖 сп. Енергия 👉 https://lnkd.in/eQEp_3y
🎤 интервю с Любомир Стоянов/ Lyubomir Stoyanov регионален мениджър на SECESPOL за Балканския полуостров

#secespol #heatexchangers #powerplant #power #heattransfer

Стъпка напред в развитието

Любомир Стоянов регионален мениджър на SeceSpol за Балканския полуостров

Сецеспол е добре позната компания. В тази връзка, какво ви различава от останалите производители в бранша?
Сецеспол е производител на топлообменници и топлообменни апарати за всички сегменти в света на топлотехниката. Основана през 1988г. като семейна компания, произвеждаща оборудване за индустрията в днешни дни тя разполага с офиси и представителства на 5 континента. Производството, постоянно се модернизира и отдели свързани с иновации и модернизация работят неуморно, за да вървим напред в бъдещето. Различното при нас е изключително богатото портфолио, което предлагаме, съпорт на местно ниво и безплатен софтуер за селекция на продукти. Също така, продуктите, които ще поддържаме на склад в София ще, доведат до изключително кратки срокове на доставка. Освен спиралните JAD (ДЖАД), лидер в света на приложенията с пара, разполагаме със споени (медни и неръждаеми), разглобяеми топлообменници, сухи охладители, нестандартни, и приложения за басейни. Приложенията за водни атракциони предоставят богат избор от материали в зависимост от агресивността и химичния състав. Едно от основните правила налагани на Балканите е да останем максимално близо до проектите и клиентите си!

Какво ново да очакваме от Сецеспол през 2021г.?
Въпреки тежката в световен мащаб ситуация, се стремим да бъдем в крак с времето, да подобряваме и разнообразяваме предлаганите от нас услуги и продукти. Основната цел през последните години бе да бъдем по-гъвкави с интегриране на нови продукти в производството, подобряване на програмата за селекция и редуциране на времето за доставка. Разрастване на екипа и производствените бази.

През 2021 година ни очакват много нови продукти, като първият от тях е новият софтуер за изчисление CAIRO PRO, изцяло уеб базиран с най-разнообразни селекции и приложения. Също така от началото на месец юни потребителите ще могат да използват много от най-масовите продукти налични на склад в София. Времето за доставка до цялата страна ще бъде редуцирано на 1-2 дни. Естествено складът ще е възможно да се използва и от съседните държави, което ще направи България поредният логистичен център на картата.

Както някои от нашите дистрибутори разбраха от уебинарите презентирани в началото на годината, новите сухи охладители са факт от началото на 2021, също така работим по изцяло нов за цялата общност топлообменник, който наистина ще отличи Сецеспол като бранд сред всички други производители.

Какви възможности предоставя новият софтуер и с какво ще бъде по-различен от предходния?
Разбира се! Новият софтуер ще бъде нова стъпка в света на топлообменниците! Благодарение на това, че ще е уеб базиран е възможна интеграцията му с програмите ни за складови наличности, ценообразуване, много по-бързо добавяне на продукти и многобройни възможности за селекция.

Възможностите за селекция са увеличени и компаниите ще могат да използват мулти калкулация на няколко топлообменника едновременно. Тази опция се използва предимно за случаи когато за една оферта са необходими 10-30 еднотипни топлообменници с различни параметри. След въвеждане на параметрите се издават автоматично всички технически характеристики. Също така има възможност за автоматично генериране на оферта.

Една от иновациите, дългоочаквана за българския пазар са многосекционните топлообменници използвани в хранително-вкусовата промишленост. Също така сухите охладители и економайзерите ще бъдат достъпни за селекция. В платформата на новото CAIRO, са описани и публикувани изключително много и най-разнообразни обекти, в които има интегрирани наши продукти. Според нас за клиентите е важно и интересно да се докоснат до много и най-разнообразни “кейс-стъди” проекти. В секцията ще бъдат публикувани проекти и продукти, произвеждани в България и целия свят. Производителите предоставили информация за съоръженията ще присъстват редом до някои от най-големите световни консорциуми в света на фармацията, хранително-вкусовата промишленост, басейните, енергетиката, минната и петрохимичната индустрии. Разбира се достъпът до софтуера, уроците, продуктите и всички необходими инструменти за правилен подбор ще бъдат свободно достъпни! Цялата програма ще бъде изцяло на български език при желание на потребителя.

Разкажете ни малко повече и за склада в София?
Тъй като София на практика е в сърцето на Балканския полуостров още в началото, това беше една от първите ми идеи когато започнах. За съжаление никога нещата не се получават толкова лесно, колкото си мислим и бе необходимо да преминем през доста трудности с колегите от Прага. Винаги накрая е важен резултатът! Складът ще е на линия от първи юни. Клиентите ще могат да избират различни споени, кожухотръбни и спирални топлообменници. В първите месеци ще бъдат поддържани продукти с възможност за по-ниски мощности, но в последствие се надявам да допълним и с по-големи артикули и аксесоари!

Регионът, който ще обслужваме ще бъде целия Балкански полуостров. Разбира се доставката до различните държави ще изисква и различно време, но то ще бъде чувствително редуцирано.

Как повлия Covid-кризата на Вашия бизнес?
В световен мащаб, Covid нанесе изключително много щети, както икономически, така и психически. Много хора изгубиха най-близките си, докато всички се чудехме съществува или всичко е конспирация. Изключително много бизнеси, особено в сферата на туризма и транспорта бяха силно засегнати, но за щастие индустрията не бе повлияна в такъв мащаб. В първите седмици на официално обявената пандемична обстановка, светът спря да се върти. За радост на всички, много бързо хората се отърсиха от първоначалния стрес и разбраха, че трябва да се постараем по всякакъв начин да запазим предишния си начин на живот. Разбира се Covid не подмина и нашата компания, но въпреки тежките месеци и липсата на доста хора поради карантини и лечение, успяваме да произвеждаме и доставяме продукти без забавяне. Хубавото е, че ваксините са факт и според мен е въпрос на време да се завърнем към предишната динамика, пътувания и почивки.

Какво е мнението Ви за съседните държави?
Всяка една от съседките ни е с преобладаващи различни сегменти. Манталитетът и похвата са изключително близки между всички държави на Балканите, но продуктите, от които се нуждае всяка от тях са разнообразни. За пример бих използвал индустрията с басейни, изключително популярна в Гърция, разглобяеми и споени топлообменници за HVAC в България и парни приложения в Румъния. Поради потребности на пазара е необходим различен подход във всяка от държавите. Някои от тях са прецизно изготвена маркетингова стратегия, постоянни срещи с клиенти и инвеститори, адаптивни ценови политики.

Какви са плановете за развитие на Балканите?
Както всеки мениджър трябва да има поглед в бъдещето, така и аз имам своите мечти! Основният принцип, който налагам е по-добър съпорт, комуникация на местно ниво, качествена селекция и бърза доставка. Територията за която отговарям е изключително обширна с най-разнообразни езици, култури и манталитет, много по-различни от тези в централна Европа. Начинът на работа с клиентите и инвеститорите се различава изключително много от общоприетите и е необходимо адаптиране и синхронизиране на всички звена в компанията. Точно поради тази причина, екипът, който се създава е фокусиран да комуникира на местния, да познава пазара и навиците на клиентите. По този начин е възможно изготвяне на прецизна стратегия за развитие и разработване на пазара. Разбира се всичко звучи изключително лесно, но компонентите за развитие на бизнес в нови територии и пазари са безбройни и винаги има нещо за подобряване и адаптиране.

контакт

контакт